تجهیزات هتل
تجهیزات هتل به معنای تمامی مسائل مربوط به قسمتهایی همچون تجهیزات خانه داری، تجهیزات اتاقهای هتل، تجهیزات لابی،پذیرش ، تجهیزات رستوران، کافی شاپ، پارکینگ ، تجهیزات آشپزخانه هتل ، تجهیزات لاندری و غیره است. هرچه تجهیزات هتلی مدرنتر و به روزتر باشد ، در جلب رضایت و نظر مثبت مشتری موفقتر خواهد بود و هتل ها میتوانند در بازار گردشگری و هتلداری همچون ستارهای بدرخشند .
تمام کارکنان هتل وظیفه دارند با بهترین .روش ممکن،امکانات اقامتی به یاد ماندنی را برای مهمان فراهم نمایند،کارکنان،مدیریت و بخش نگهداری مسئول ظاهر درونی و بیرونی هتل هستند ، دکوراتورهای داخلی موظفند اتاقهای مهمان را به خوبی تجهیز کنند
به طوری که محیطی آرام، دلچسب و جذاب را در ذهن تداعی نمایند. هتلها از نظر رقابت سعی برآن دارند با قراردادن ملزومات با نام و نشان خودشان دراتاقها ضمن تبلیغ برای هتل رضایت هر چه بیشتر مهمانان را فراهم نمایند. مهم است که ملزومات اتاق با برند وآرم خود هتل باشد.
باید بهترین افراد برای مسئولیت .رسیدگی به وضعیت مهمانها ، تمیزی اتاق و حفاظت از آن ، در نظر گرفته شود .
با رشد فناوریها وگسترش دانش، کیفیت خدمات در هتلها به یکدیگر نزدیک شده است و امکان کاهش قیمتها نیز همیشه وجود ندارد.
در چنین فضایرقابتی، ارائۀ تجربههای خاص و دلچسب، برگ برندهای است که هتل را از رقبا پیش میاندازد.
نکتهای که هتلها همواره باید در نظرداشته باشند این است که محصول نهایی یک هتل، اتاق و یا خدمات خوراک و نوشیدنی که عرضه میشود، نیست بلکه در چرخۀ تولیدمحصول، حلقۀ آخر “خاطره و احساس رضایتی” است که میزبان میتواند در مهمان پدید آورد.
ملزومات و تجهیزات هتل
با کیفیت بودن تجهیزات .هتل از مهم ترین مسائل برای جلب نظر مسافران میباشد.تهیۀ تجهیزات و ملزومات با کیفیت و حرفهای هتل، نقش بسیار مهمی در استراتژیهای هتل داری به خود اختصاص می دهد؛ هر بخشی .بر اساس احتیاج خود، نیاز به تجهیزات و وسایلی دارد. .
انتخاب و خرید تجهیزات هتل، باید با دقت زیاد انجام شود.
شکی نیست که بهره مندی از بهترین، مرغوب ترین و قابل استفاده ترین .تجهیزات رستوران، کافی شاپ و تجهیزات دکوراسیون در هتلها، بازدهی کسب و کار هتل را، به صورت چشمگیری افزایش میدهد.
ازجمله ملزومات اتاق هتلی .می توان به انواع لوسیونها، عطر و ادکلنهای مختلف، .دستمال کاغذی جیبی و رومیزی، دمپایی یکبار مصرف، کیت خیاطی، کیت شوینده بهداشتی، مواد خوراکی و نوشیدنی و… اشاره کرد.
توجه به جزئیات و ظرافت در طراحی اتاق هتل از خصوصیات مهم یک هتل است .که به دقت و با هارمونی فوق العاده طراحی میشود..
هر چند بعضی اتاقها دارای .طرحهای شلوغ .هستند ولی این امر باعث بی نظمی .در طراحی نمیشود و کاملاً بر اساس یک طرح کلی و با حفظ ظرافت در جزئیات انجام میشود. .طراحی نورپردازی با توجه به کاربری فضا، .یکی دیگر از ضرورتهای طراحی .داخلی اتاق است که باید برای حفظ آرامش و زیبایی اتاقها
.از نورهای شدید پرهیز شود و با استفاده از نورهای غیر مستقیم و .موضعی فضایی آرام، زیبا و شیک تداعی شود که جزئیات و تزئینات اتاق ها را نیز به بهترین نحو نمایش می دهد، .البته باید به این نکته نیز .اشاره کرد که محل قرارگیری و تعبیه مکان مناسب برای چراغ ها نیز بسیار مهم است تا نور مناسبی را در اتاق داشته باشد.
پرده های هتل
پردهها به عنوان یکی از ملزومات اتاق نقش مهمی در دکوراسیون داخلی ایفا میکنند. پردههای هتلی یکی از مهمترین موارد تزئینی و تجهیزات هتلیمیباشند. پردههای هتلی به علت ورود و جذب مهمان باید از ویژگیهای خاصی برخوردار باشد، این پردهها علاوه بر زیبایی باید محیطی آرام و دلپذیر برای مهمان به وجود آورند .
مدل پرده هتلی باید به گونهای باشد که هم جنبۀ تزئینی داشته باشد و هم نور اتاق را برای استراحت مهمان فراهم سازد.
از نمونه مدلهای پردۀ هتلی میتوان به یک حریر یا تور برای تزئین پرده و لطیف کردن محیط به همراه آستر به عنوان پردۀ روز و از پارچهای ضخیمتر برای لایۀ رویی که مواقع استراحت بتوان فضای اتاق را تاریک کرد استفاده نمود.
در لایۀ رویی معمولاً از پارچۀ مخمل استفاده میشود که از نفوذ نور به اتاق جلوگیری کند. از نمونه پارچههای دیگر که میتوان اتاق را تاریک کرد پارچۀ بلک اوت است این پارچه خاصیت ضد نور دارد و میتوان به عنوان آستر پرده استفاده کرد و در مواقع استفاده از نور بیرون میتوان آن را با دست یا چوب پردۀ اتوماتیک کنار کشید.
پردۀ کتان ژوردار از نمونه پارچههای پردهای دیگر برای هتل میباشد.
از کتان ژوردار به خاطر زیبایی و دوام در مدل پردههای هتلی استفاده .بیشتری میشود. .از پارچه پرده شانل یا شنل نیز برای لایۀ رویی و دکوریهای پرده میتوان استفاده نمود، این نمونه جنس تقریباً .یکی از نمونه پردههای ارزان هتلی میباشد و
به خاطر ضخیم بودن آن به عنوان دکور پرده و لایههای رویی استفاده میشود. .یکی دیگر از پردههای هتلی مدل پردۀ پانچی است که میتوان با پارچۀ مخمل یا مخمل گلدار اجرا و نصب نمود.
آباژور هتل
طراحی و تزئین دکوراسیون داخلی اتاق هتل یکی از مهم ترین بخش های ساخت یک هتل شیک و .چند ستاره است. در طراحی داخلی مدرن معمولاً از الگوهای بروز در دکوراسیون مانند کاغذ دیواری، لوستر و آباژور استفاده می شود. آباژورها به عنوان یک عنصر تزئینی خاص و یک نورپردازی فرعی جزئی از تجهیزات هتلی هستند که در زیبایی دکوراسیون داخلی نقش مؤثری دارند.
برخلاف تصوری که اغلب افراد مبنی بر هماهنگی آباژور، با لوستر و سایر منابع نوری. محیط دارند، این هماهنگی باید با مبلمان بیش از هر قسمت دیگری باشد.
به طور کلی بهترین محل قرار دادن آباژور در دکوراسیون اتاق در کنار مبلمان است، .پس حتما باید به مدل آباژور ایستاده یا رومیزی بودن در کنار هماهنگی ترکیب رنگ آن با سایر لوازم و وسایل موجود در دکوراسیون دقت نمود تا جلوۀ مطلوبی برای فضای داخلی داشته باشد؛
بنابراین انتخاب یک آباژور مناسب و هماهنگ با دکوراسیون داخلی امری است که باید بیش از بیش به آن دقت نمود؛
در هتل های لوکس امروزی دیگر از نورپردازی مستقیم و متمرکز در وسط سقف مانند نور لوستر و… استفاده نمیشود؛
البته این دلیلی نمیشود که اتاقهای هتل، تاریک و دلگیر باشند چرا که مسألۀ نورپردازی در این اتاقها طور دیگری حل شده است. نورهای مخفی در سقف و آباژورها رومیزی و ایستاده بیشتر از هر جای دیگری بار روشنایی محیط را بر دوش میکشند.
آباژور یکی از ابزارهای بسیار مفید برای تزئین محیط های کوچک و هتلی است. آباژور از آن جمله وسایلی است که وقتی در مکان مناسب خود قرار می گیرد، جلوۀ ویژهای به فضا می دهد.
کالای خواب هتل
یکی از مزیت هایی که باعث می شود یک هتل و اقامتگاه امتیاز 5 ستاره را از آن خود کند نوع و نحوۀ چیدمان تجهیزات اتاقها و سوئیتهای هتل است. اولین چیزی که به محض ورود به اتاق هتل توجه مسافر را جلب می کند تختخواب است
زیرا در تمامي هتلهاي چند ستارۀ دنيا بيشترين انرژی را روي طراحي تختخواب با تمامی جزئیات آن ميگذارند؛ اولين نكته در محل قرار گرفتن تختخواب است.
تختخواب هميشه بايد در مركز اتاق باشد. سايز تختخواب هم
براي اتاقهايي كه مساحت بزرگي دارند
كينگ سايز و در اتاقهاي كوچكتر كوئين سايز است. نكتۀ
بعدي سرتاج تختخواب است. زیبایی يك تختخواب در هتلها به دیوارپوشی
است كه پشت آن نصب میشود؛ دیواری با پوشش چرم يا
كتان يا حتي پارچهاي متناسب با روتختيها و پرده كه به اتاق حجم و بعد ميبخشد.
جزئیات تختخواب هم باید با دقت انتخاب شود. ملحفههای همۀ
تختها در هتلها طبق قانون سفید است.
زیرا شستوشوی ملحفههای سفید راحتتر است، در
هیچ هتلی روبالشیها و ملحفههایی طرحدار یا غیر از رنگ سفید استفاده نمیشود.
در نهایت ممکن است فقط دو بالش مکمل با رویههای رنگی روی
تخت بگذارند؛ قانون بعدی در رابطه با تعداد و نوع بالشهاست.
تعداد بالشها در هتلها همیشه زوج است و البته دو یا حتی سه
برابر نیاز هر مهمان بالش وجود دارد؛ یعنی یک بالش اصلی است و یک بالش
پشتیبان که در پشت بالش اصلی و تکیه داده به تخته بالای تخت
خواب قرار دارد و در نهایت کوسنهای کوچکی که برای زیبایی روی تخت قرار گرفتهاند.