طراحی اتاق کودک

طراحی اتاق کودک


طراحی اتاق کودک

امروزه این حقیقت انکارناپذیر به اثبات رسیده است که کودکان در سنین طفولیت تنها به مراقبت جسمانی نیاز ندارند، بلکه باید به همه نیازهای آنها شامل مسائل عاطفی، روانشناسی و … توجه کرد.

این مطالعه در خصوص بررسی و شناخت علایق کودکان به منظور دستیابی به الگویی جهت طراحی مبلمان برای اتاق کودک است. هدف این است که با ارائه اصولی برای طراحی مناسب جهت فعالیت های کودک، زمینه لازم برای دستیابی به ارضای نیازها و رشد همه جانبه او فراهم گردد.

با در نظر گرفتن مبحث رشد به عنوان اصلی ترین بخش در روان شناسی کودک، سه مفهوم نیازها، فعالیت ها و رشد کودک پیش روی طراح قرار می گیرد. در این مقاله سعی شده به بررسی رابطه میان این سه مفهوم پرداخته شود.

در پنجاه سال گذشته مطالعات گسترده ای در زمینه درک فعالیتهای ذهنی کودک و فرایند رشد صورت گرفته است. نتایج این مطالعات اهمیت
توجه به کودکی به عنوان مؤثرترین دوران زندگی انسان و توجه به کودکان به عنوان سرمایه های آینده را در بر می گیرد. فرآیند رشد انسانها در کودکی، تأثیر بسزایی در شخصیت آنان دارد.
بسیاری از متخصصان تعلیم و تربیت بر این باورند که شخصیت هر انسان در هفت سال اول زندگی او شکل می گیرد. فرآیند رشد کودک در سالهای نخستین زندگی متأثر از عوامل بسیاری است.

اصول اولیه طراحی برای کودکان:

طراحی برای کودکان، توجه و ملاحظه بیشتری را نسبت
به طراحی برای بزرگسالان می طلبد؛ چرا که طراحی
برای کودکان با بزرگسالان متفاوت است. از مهمترین موارد تفاوت می توان به موارد زیر اشاره نمود:

1 . کودکان از نظر فیزیکی با بزرگسالان متفاوت اند:

کودکی را می توان به دلیل عبور کودک از مراحل مختلف رشد که هرکدام ویژگیهای خود را دارند، فرآیندی پویا دانست. کودکان در سنین مختلف ابعاد متفاوتی دارند. این تفاوت ابعاد و اندازه های کودکان با بزرگسالان لازم است که در همۀ زمینه های طراحی لحاظ شوند تا کودکان از نظر ارگونومیکی در وضعیتهای درستی قرار گیرند.

2 . کودکان از نظر شناختی با بزرگسالان متفاوت اند:

کودکان عاشق خطر کردن هستند، چیزی که به خاطر آن از طرف والدین مورد سرزنش و تنبیه قرار می گیرند. مهارتهایشان را امتحان می کنند و به چالش می کشند و از محیط اطرافشان برای این چالشها استفاده می کنند. این فرآیند باعث رشد مغز کودک می شود. مغز کودکان در مقایسه با مغز بزرگسالان انعطاف پذیرتر است. به همین دلیل است که کودکان راحت تر و سریع تر مهارتهای جدید را یاد می گیرند. محرکهای محیطی بر روی رشد کودک بسیار تأثیر گذارند و لذا فراهم نکردن تجربه های مناسب برای کودک، به عدم رشد عادی او می انجامد. بنابراین طراحان می توانند روی رشد کودک از طریق تجربه هایی که محصولاتشان برای کودکان فراهم می کند، تأثیر بگذارند.

3 . کودکان از نظر احساسی با بزرگسالان متفاوت اند:

انگیزه، علایق و ترسهای کودکان بسیار متفاوت از بزرگسالان است. کودکان به انواع مختلف چالشها نیاز دارند، محیط اطراف آنها باید به گونه ای طراحی شده باشد که فرصتهای پیروزی و بعضی وقتها شکست و قابلیت تبدیل شکست به پیروزی با تمرین و پشتکار را فراهم کند. بازی و محیطهای آموزشی می توانند به کودکان در تقویت شهامت و سرسختی که در دوره های بعدی زندگی به آنها نیاز دارند، کمک کنند.

4 . کودکان از نظر بینایی و فکری با بزرگسالان متفاوت اند:

کودکان اشیا را متفاوت از بزرگسالان می بینند. کودکی که سینه خیز می رود، پاهای بزرگسالان، پایه های میز و سایر اشیا را با پرسپکتیوی متفاوت از بزرگسالان می بیند. از لحاظ فکری هم کودکان ترسهای کمتری نسبت به بزرگسالان دارند، به دلیل اینکه تجربه های ناخوشایند کمتری مانند افتادن و سوختن دارند. در بسیاری از مواقع مکانها و اشیائی که از نظر بزرگسالان ترسناک است برای کودکان هیجان انگیز می باشند.

آموزش و یادگیری کودکان از طریق محیط:

حوزۀ مطالعات بر روی درک فعالیتهای ذهنی کودک، کشف شیوه های یادگیری، طبقه بندی و گسترش این فعالیتها بوده است. این نتایج گویای آن است که کودکان از تواناییها و استعدادهای زودهنگامی برخوردارند و بیش از آنچه ما فکر می کنیم، به زندگی اهمیت می دهند. مطالعاتی که روی رفتارهای تربیتی افراد پیشرو و ممتاز صورت گرفته ، کارشناسان و پژوهشگران را به برخی نقاط مشترک رسانده است. پرورش این افراد از دوران کودکی در محیطی پربار و سالم صورت گرفته که امکان رشد را برایشان فراهم کرده است.

این مطالعات که درمورد 600 نابغۀ معاصر آمریکایی است،

نشان داده که مادران همۀ آنها به تربیت و آموزش آنان در سنین پایین بسیار توجه داشته اند و همواره سعی می کرده اند با دادن مسئولیتهای کوچک روزانه، به فرزندانشان فرصت یادگیری بدهند. آنان این نکته را به خوبی درک کرده که هرگونه یادگیری باید از طریق تفریح و بازی صورت گیرد، لذا با تشویق و ترغیب، حس کنجکاوی و انگیزه را در کودکان خود تقویت کرده و آزادی انتخاب گسترده ای به آنان می دادند.

نتایج این تحقیقات، اثر ژن بر هوش انسان را به چالش گرفته و از لحاظ علمی ثابت کرده که تجربه های گوناگون، آموزشهای متنوع و محیط اطراف به رشد و توانایی های کودک کمک شایانی می نماید. نظریات مختلفی در زمینۀ نگرش به طبیعت انسان موجود است که همه بر نقش محیط بر رشد او در ابعاد مختلف اتفاق نظر دارند. روانشناسان معتقدند که کودکان می توانند مهارت های مورد نیاز برای اندیشیدن را از طریق بازی، فعالیت و رابطه متقابل با کل محیط فراگیرند.

“اتاق کودک” به عنوان بخشی از محیط که فعالیت در آن صورت می پذیرد، نقش بسیار مهمی در به فعالیت رساندن استعدادهای درونی کودک دارد. اتاق کودک قلمرویی مخصوص به آن است. آنجا برای او همچون جهان بزرگ تصور می شود. او در آنجا بازی می کند و در رویاهای خود فرومی رود. كودک نوپا بسيار خلاق و ماجراجوست. او علاقۀ زيادی به انجام حركات مهيج دارد. اين كودک، خيال پرداز، شلخته، خالق و پرانرژی است و دوست دارد کنجکاوی و کاوش را همراه با بازی در دنیای خود انجام دهد، بنابراین محیط اطرافش باید مطابق با فعل و انفعال درون کودک باشد و حس کنجکاوی او را برانگیزد.

فروشگاه رایکا هوم

فروشگاه رایکا هوم عرضه کننده بهترین برند قفل هوشمند ، دستگیره دیجیتال ، کلید و پریز لمسی ، تجهیزات هتلی ، اکسس کنترل تردد ، گاو صندوق و سیف باکس هتلی و … می باشد . این مجموعه محصولات خود را از برندهای معتبر و روز دنیا با نام های سامسونگ ، میلره ، فیلیپس ، ای لاک ، کاداس ، یوکا ، فیلتا ، رایکالاک و بوش انتخاب و به مشتریان محترم عرضه نموده است . فروش محصول به صورت آنلاین و حضوری انجام شده و ارسال به سرتاسر کشور امکان پذیر است . کافیست با مجموعه رایکا هوم تماس بگیرید تا به دنیای پیشرفته تجهیزات امنیتی هوشمند وارد شوید .

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!